Muziekonderwijs in Hilvarenbeek nog steeds bruisend

 

Muziek Dans Theater Collectief pakt flink uit

 

Het Collectief is een initiatief van voormalig Pulz-docenten. Op vrijdag 16 januari pakken docenten en leerlingen flink uit in de Elckeryc. Met ruim 125 muzikanten komen alle muzikale disciplines aan bod. Sinds het faillissement van de muziekschool is het Collectief er weer goed in geslaagd het muziekonderwijs vorm te geven. Verbindingen maken tussen ouders en leerlingen, muziekverenigingen en het basisonderwijs vormen daarbij een grote drijfveer. Maar ook het samen muziek maken, samen dansen en samen theater maken naast de individuele lessen vormen een meerwaarde. Want met die kruisbestuiving gekoppeld aan uitvoeringen in de Elckerlyc ontstaat er net als voorheen een plaatje met een prachtige culturele uitstraling.

Vrijdag de 16e kunt u daar getuige van zijn. Viool, dubbelriet, koper, piano, zang, gitaar, saxofoon, klarinet, fluit, slagwerk, klokkenspel. Alles komt ruim aan bod tijdens dit concert dat afgesloten wordt met een grootse apotheose.

Daar de zaal in de Elckerlyc maximaal 250 bezoekers mag herbergen moet voor dit concert een kaartje gekocht worden. www.Elckerlyc.nu, vrijdag 16 januari, aanvang 19.00 uur, prijs 3 euro.